FundingPartner

FundingPartner er en låneformidler som kobler sammen bedrifter som ønsker lån, og privatpersoner som ønsker å låne ut penger til en god rente.

Om FundingPartner

FundingPartner ble startet fordi vi så at lønnsomme bedrifter ikke fikk finansieringen de trengte for å vokse, og at vanlige folk fikk for lav avkastning. Vi hadde en enkel idé – å la dem hjelpe hverandre.

Ved å låne direkte til norske bedrifter gjennom FundingPartner, kan du få en rente på mellom 5 og 20%. Alle selskap som søker lån må gjennom vår omfattende kredittprosess, og evalueres av vårt kreditt-team med bakgrunn fra ledende finansinstitusjoner. Resultatet er bedre avkastning, og bedre finansiering til norske bedrifter.

Konsept

Vi formidler lån og håndterer betalinger mellom långivere og låntakere.

Låntakere og investorer

Vi tilbyr investorer å investere i lån fra kr 1 000 og oppover til lønnsomme, norske selskaper gjennom vår låneformidlingstjeneste

Team

FundingPartner-temaet har erfaring fra blant annet McKinsey, Oljefondet (NBIM), ABG Sundal Collier og Swedbank. Teamet er håndplukket for å kunne levere en best mulig tjeneste til våre kunder.

Analyse

Vi analyserer grundig hvert eneste lån vi publiserer på plattformen for å foreslå en korrekt rente.

Team

CEO / Co-founder

Geir Atle har bakgrunn som juniorpartner i McKinsey og Goldman Sachs. Han er utdannet ved NHH og har en MBA fra Darden, University of Virginia. Geir Atle er også leder av Norsk Crowdfunding Forening (NCF).

Kredittansvarlig

Vilde har flere års erfaring som kredittanalytiker i Danske Bank, og har også bakgrunn fra Schibsted og Telenor. Hun er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU med fordypning i financial engineering.

Markedføringsansvarlig / CMO

Jørund har jobbet i Geelmuyden Kiese, som rådgiver for byrådslederen i Bergen, og i flere start-ups. Han er siviløkonom fra NHH, med fordypning i finans.

Chief Technology Officer

Håkon har bakgrunn som seniorkonsulent i Bearing Point, hvor han blant annet har jobbet med teknologiutvikling for ledende finansinstitusjoner. Han er sivilingeniør fra NTNU med fordypning i industriell økonomi.

Salgsansvarlig

Steinar har mange års erfaring med salg og rådgivning fra blant annet Nordialog, hvor han har jobbet med flere av Norges største selskaper.

Senior Associate

Camilla har jobbet i DNB og har flere års erfaring som konsulent i EY, hvor hun gav råd til økonomifunksjonene i store norske selskap. Hun har en mastergrad i finans fra Copenhagen Business School.

Data scientist

Markus er ansvarlig for automatisering og analyse av stordata for å forbedre FundingPartners kredittmodeller. Han er sivilingeniør fra NTNU med fordypning i fysikk og matematikk, hvor han fikk forskningen sin innen partikkelfysikk og ekstragalaktiske objekter publisert i anerkjente internasjonale tidsskrift.

Senior Analyst

Anders har jobbet som analytiker i private equity-fondet Scandic Invest og med finans i Roche. Han har en bachelor i finans fra BI Oslo.

Senior Analyst

Hans-Kristian er analytiker i FundingPartner. Han har en bachelorgrad i økonomi fra Norges Handelshøyskole og har tidligere jobbet i Sparebanken Vest.

Analyst

Lena jobber som kredittanalytiker i FundingPartner. Hun har en bachelorgrad i økonomi fra Norges Handelshøyskole og har tidligere jobbet som Controller innenfor byggebransjen i Tyskland.

Compliance-ansvarlig / Co-founder

Marius har mange års erfaring med investeringer fra Swedbank, hvor han også jobbet tett med regulatoriske forhold som MiFID, KYC og hvitvaskingsrutiner. Han er siviløkonom fra NHH, med fordypning i finans.

Analyst

Sondre jobber som kredittanalytiker i FundingPartner, og har en en bachelorgrad i økonomi fra NHH. Han har jobberfaring innenfor salg og logistikk.

Marketing Analyst

Arne Magnus går master i finans ved Norges Handelshøyskole og har jobbet med fintech i San Francisco. Ved siden av jobben av i FundingPartner driver han investeringssiden Stockles.com. Han har også ingeniørstudier fra NTNU.

Key Account Manager

Henrik har flere års erfaring som finansiell rådgiver i SpareBank1 Nord Norge. Ved siden av å jobbe for FundingPartner holder han på å fullføre sin mastergrad i finansiell økonomi ved NHH.

Content marketing specialist

Sebastian har vært content marketing-ansvarlig for UKEN, en av Norges største studentfestivaler, og vært redaktør for K7 Bulletin.

Account Manager

Joakim jobber som Account Manager i FundingPartner, samtidig som han går siviløkonomstudiet på NHH. Joakim har flere års erfaring innen salg.

Styret

Styreleder / Co-founder

Tor Herman har erfaring fra blant annet NBIM (Oljefondet), Altor Equity Partners og UBS. Han er utdannet ved NHH og har en MBA fra The Wharton School ved University of Pennsylvania, samt CFA-graden

Styremedlem

Kristine er leder for Strategi og Forretningsutvikling i Amedia, og har bakgrunn fra McKinsey. Hun har mastergrad i rettsvitenskap fra UiO og master i International Affairs fra American University i Washington D.C.

Styremedlem

Tarjei har flere års erfaring som konserndirektør for Strategi og IT i Hafslund ASA, og har tidligere vært CEO i SverigesEnergi AB og Storebrand Baltic UAB. Tarjei har en MBA fra INSEAD i Frankrike, og har studert juss og matematikk ved UiO.

Styremedlem

Karen er Investment Manager i DNBs DNB Ventures, og har erfaring med forretningsinnovasjon og startup-økosystem fra blant annet Equinor og DNB. Hun har en mastergrad i Strategisk Ledelse fra NHH og Internasjonale Relasjoner fra UiB.

Styremedlem

Anders er CFO i Schibsted Vekst, som håndterer Schibsted sine investeringer i oppstartsbedrifter i Norge. Han har mastergrad i International Business fra NHH og en CEMS-grad fra NHH/Universität St. Gallen.

Styremedlem

Christian er senior prosjektleder i EVRY, og har flere års erfaring som transaksjonsadvokat i Schjødt. Han har dobbel mastergrad i rettsvitenskap fra UIB og University of Auckland.

 

 

Rolle som låneformidler

FundingPartner er låneformidler. Det innebærer at vi kobler bedrifter som trenger lån, med personer som ønsker å låne ut penger. Som låneformidler har FundingPartner ingen rolle i lånet. Derimot legger vi til rette for at lånet kan inngås på en trygg måte. FundingPartner står også for all administrasjon av betalinger. Vi videreformidler pengene til bedriften som ønsker å låne penger så snart lånet er fulltegnet. Deretter vil bedriften betale penger tilbake til FundingPartner, som fordeler pengene på långiverne ut ifra deres andel i lånet. All eventuell pant vil tas av sikkerhetsagent, Lindorff Capital AS. Les mer om hvordan FundingPartner er regulert her.

 

Ledende norske selskap er medeiere i FundingPartner

Schibsted eier 10 % av FundingPartner

Schibsted har blant annet skapt Finn.no, og hjelper oss med å bli enda bedre til å markedsføre oss mot relvante bedrifter og bygge en effektiv markedsplass for lån.

DNB eier 10 % av FundingPartner

DNB er Norges ledende finanskonsern og er en nyttig sparringspartner.

FundingPartner i media

«Virkes digitalsatsing for småbedrifter allierer seg med FundingPartner»
E24

«Vi opplever at FundingPartner er dyktige og vi er imponert over hva de har fått til»
Tiril Villum, adm. dir. Pareto Bank til DN