FundingPartner

FundingPartner er en låneformidler som kobler sammen bedrifter som ønsker lån, og privatpersoner som ønsker å låne ut penger til en god rente.

Om FundingPartner

FundingPartner gir deg muligheten til å låne penger til norske bedrifter, med rente mellom 5-20 %. Bedriftene er nøye utvalgt og analysert av vårt analyseteam som har tung bakgrunn fra ledende finansinstitusjoner. På den måten får du enkel og oversiktlig informasjon som setter deg i stand til å ta gode og selvstendige valg. 

Konsept

Vi formidler lån og håndterer betalinger mellom långivere og låntakere.

Låntakere og långivere

Vi tilbyr långivere å investere i lån fra kr 1 000 og oppover til lønnsomme, norske selskaper gjennom vår låneformidlingstjeneste

Team

FundingPartner-temaet har erfaring fra blant annet McKinsey, Oljefondet (NBIM), ABG Sundal Collier og Swedbank. Teamet er håndplukket for å kunne levere en best mulig tjeneste til våre kunder.

Analyse

Vi analyserer grundig hvert eneste lån vi publiserer på plattformen for å foreslå en korrekt rente.

Team

CEO / Co-founder

Geir Atle har bakgrunn som juniorpartner i McKinsey og Goldman Sachs. Han er utdannet ved NHH og har en MBA fra Darden, University of Virginia.

Medlem av kredittkomitéen 

Erik har vært kredittanalytiker og partner i ABG Sundal Collier. Han har mange års erfaring fra finansbransjen i London hvor han blant annet jobbet for Nomura og Houlihan Lokey. Erik er utdannet ved NHH og har en MBA fra University of Oxford.

Markedføringsansvarlig / CMO

Jørund har jobbet i Geelmuyden Kiese, som rådgiver for byrådslederen i Bergen, og i flere start-ups. Han er siviløkonom fra NHH, med fordypning i finans.

Compliance-ansvarlig / Co-founder

Marius har mange års erfaring med investeringer fra Swedbank, hvor han også jobbet tett med regulatoriske forhold som MiFID, KYC og hvitvaskingsrutiner. Han er siviløkonom fra NHH, med fordypning i finans.

Salgsansvarlig

Steinar har mange års erfaring med salg og rådgivning fra blant annet Nordialog, hvor han har jobbet med flere av Norges største selskaper.

Data scientist

Markus er ansvarlig for automatisering i FundingPartner.  Ved siden av å jobbe for FundingPartner holder han på å fullføre sin sivilingeniørutdannelse i fysikk ved NTNU

Content marketing specialist

Sebastian har vært content marketing-ansvarlig for UKEN, en av Norges største studentfestivaler, og vært redaktør for K7 Bulletin.

Styret

Styreleder / Co-founder

Tor Herman har erfaring fra blant annet NBIM (Oljefondet), Altor Equity Partners og UBS. Han er utdannet ved NHH og har en MBA fra The Wharton School ved University of Pennsylvania, samt CFA-graden

Styremedlem

Kristine er leder for Strategi og Forretningsutvikling i Amedia, og har bakgrunn fra McKinsey. Hun har mastergrad i rettsvitenskap fra UiO og master i International Affairs fra American University i Washington D.C.

Styremedlem

Tarjei har flere års erfaring som konserndirektør for Strategi og IT i Hafslund ASA, og har tidligere vært CEO i SverigesEnergi AB og Storebrand Baltic UAB. Tarjei har en MBA fra INSEAD i Frankrike, og har studert juss og matematikk ved UiO.

Styremedlem

Ola er Vice President for finansiell rapportering i Schibsted. Han har i flere år jobbet med konsesjonspålagte finansselskaper i EY. Han er statsautorisert revisor med mastergrad fra NHH.

Styremedlem / Co-founder

Marius har mange års erfaring med investeringer og risikoprising fra Swedbank. Han er siviløkonom fra NHH, med fordypning i finans

Styremedlem

Christian er senior prosjektleder i EVRY, og har flere års erfaring som transaksjonsadvokat i Schjødt. Han har dobbel mastergrad i rettsvitenskap fra UiB og University of Auckland.

Bedre avkastning

Bedre finansiering

FundingPartner ble startet fordi vi så at lønnsomme bedrifter ikke fikk finansieringen de trengte for å vokse, og at vanlige folk fikk for lav avkastning. Vi hadde en enkel idé – å la dem hjelpe hverandre.

Ved å låne direkte til norske bedrifter gjennom FundingPartner, kan du få en rente på mellom 5 og 20% gjennom vår omfattende kredittprosess, og evalueres av vårt kreditt-team med bakgrunn fra ledende finansinstitusjoner. Resultatet er bedre avkastning, og bedre finansiering til norske bedrifter.

FundingPartners rolle som låneformidler

FundingPartner er låneformidler. Det innebærer at vi kobler bedrifter som trenger lån, med personer som ønsker å låne ut penger. Som låneformidler har FundingPartner ingen rolle i lånet. Derimot legger vi til rette for at lånet kan inngås på en trygg måte. FundingPartner står også for all administrasjon av betalinger. Vi videreformidler pengene til bedriften som ønsker å låne penger så snart lånet er fulltegnet. Deretter vil bedriften betale penger tilbake til FundingPartner, som fordeler pengene på långiverne ut ifra deres andel i lånet. All eventuell pant vil tas av sikkerhetsagent, Lindorff Capital AS. Les mer om hvordan FundingPartner er regulert her her.

Våre samarbeidspartnere