FundingPartner

Norges ledende finanseringsplattform for selskaper i vekst

K

FundingPartner ønsker å skape et bedre finanssystem i Norge, hvor flere bedrifter får pengene de trenger for å vokse videre, og investorer får god avkastning.
.

Om FundingPartner

FundingPartner formidler lån til kunnskapsbedriften som ønsker å gå fra 5 til 50 ansatte, den lokale bakeren som vil investere i ny bakerovn, eller bonden som ønsker å effektivisere driften på gården sin. Det er disse bedriftene som utgjør ryggraden i norsk økonomi.
Konsept
FundingPartner er en markedsplass for lån, hvor du som investor kan oppnå 5 til 20% avkastning ved å låne penger direkte til lønnsomme norske vekstselskaper.
Låntakere og investorer
Blant våre investorer finner du alt fra småsparere til store investorer. Investorene gir lån til vekstselskaper over hele Norge, og til mange ulike industrier.
Team
FundingPartner-temaet har erfaring fra blant annet Goldman Sachs, McKinsey, Oljefondet, UBS og Swedbank. Teamet er håndplukket for å kunne levere en best mulig tjeneste til våre kunder.
Kredittvurdering
Vi analyserer grundig hvert eneste lån vi publiserer på plattformen for å sette en korrekt rente. For å gjøre dette på en best mulig måte, har vi utviklet vår egen kredittmodell med 37 ulike variabler.

Team

Daglig leder / CEO

Geir Atle brenner for å hjelpe bedrifter med å vokse og skape arbeidsplasser. Han har erfaring fra Goldman Sachs og McKinsey, hvor han blant annet har jobbet med flere ledende nordiske banker. Geir Atle har en bachelorgrad fra NHH, og en MBA fra Darden, University of Virginia.
Kredittansvarlig
Marius sin største interesse er investeringer og risikoprising. Han er ansvarlig for vår kredittmodell, og videre kvalitetssikring av FundingPartners kredittprosess. Marius har tidligere jobbet i Swedbank og er siviløkonom med spesialisering i finans fra NHH.

Markedføringsansvarlig / CMO

Jørund sørger for at investorer og bedrifter oppdager FundingPartner. Han har erfaring fra Geelmuyden Kiese og flere start-ups. Jørund er siviløkonom med utdanning fra NHH, med masterfordypning innen finans.

Salgsansvarlig

Steinar sørger for at selskapene som kontakter oss får en fantastisk kundereise, og at investorene får gode lån å investere i. Han har over syv års fulltidserfaring fra salg og rådgivning hos blant annet Nordialog. Ved siden av å jobbe for FundingPartner tar han siviløkonomutdanning ved NHH.
Analytiker
Ove er lidenskapelig interessert i crowdlending, og har erfaring fra det amerikanske fintech-markedet. Som analytiker bidrar han til innhenting av kredittinformasjon til kredittansvarlig, samt markedsanalyser. Han er siviløkonom med utdanning fra NHH, med masterfordypning i finans.

Data scientist

Markus er ansvarlig for automatisering i FundingPartner. I tillegg støtter han arbeidet med å forbedre kredittmodellen med sin matematiske kompetanse. Samtidig som Markus jobber for FundingPartner holder han på å fullføre sin sivilingeniørutdannelse i fysikk ved NTNU i Trondheim.

Styret

Styreleder

Tor Herman er medgründer og styreleder i FundingPartner. Han har bred erfaring fra ledende internasjonale kapitalforvaltere og banker, deriblant NBIM (Oljefondet). Han har en bachelorgrad fra NHH, en MBA fra The Wharton School ved University of Pennsylvania, samt CFA-graden.

Styremedlem

Kristine har erfaring som prosjektleder for Strategi og Forretningsutvikling i Amedia AS, og har dyp erfaring med digitalisering og effektivisering. Hun har vært med å lede snuoperasjonen som Amedia nylig har vært gjennom. Hun har også erfaring med strategi og organisasjonsendring som ledelseskonsulent i McKinsey. Kristine har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo og en master i International affairs fra American University i Washington D.C.

Styremedlem

Tarjei har flere års erfaring som konserndirektør for Strategi og IT i Hafslund ASA, og har tidligere vært CEO i SverigesEnergi AB og Storebrand Baltic UAB. Han har vært med på å bygge og utvikle vekstselskaper, og har mange års erfaring med forretningsutvikling, salg, forsikring og risiko. Tarjei har en MBA fra INSEAD i Frankrike, og har studert juss og matematikk ved UiO.

Styremedlem

Ola er Vice President for finansiell rapportering i Schibsted – et konsern kjent for sine teknologiske løsninger og nysatsninger, herunder innenfor Fintech. Ola har i flere år jobbet med konsesjonspålagte finansselskaper som statsautorisert revisor i EY. Ola er utdannet siviløkonom med master i regnskap og revisjon fra Norges Handelshøyskole.

Styremedlem
Marius er medgründer og kredittansvarlig i FundingPartner. Ytterligere informasjon står beskrevet i ansattseksjonen.
Styremedlem
Christian jobber som senior prosjektleder hos IT-selskapet EVRY, hvor han arbeider med konsernovergripende strategiske prosjekter. Han har flere års erfaring som transaksjonsadvokat i Schjødt, og har jobbet mye med selskaps og finansielle transaksjoner. Christian har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen og en LLM (Master in Law) fra University of Auckland.

Bedre avkastning

Bedre finansiering

FundingPartner ble startet fordi vi så at lønnsomme bedrifter ikke fikk finansieringen de trengte for å vokse, og at småsparere fikk for lav avkastning på sparepengene sine. Vi hadde en enkel idé – å la dem hjelpe hverandre.

Ved å låne direkte til norske bedrifter gjennom FundingPartner, kan du få en avkastning på mellom 5 og 20% på sparepengene dine. Hver bedrift må gjennom vår spesialutviklede kredittprosess, og evalueres av vårt kreditt-team som har tung bakgrunn fra ledende finansinstitusjoner. Resultatet er bedre avkastning på dine sparepenger, og bedre finansiering til norske bedrifter.

Våre samarbeidspartnere