Veterinær Mona Borch

%

Lånebeløp: 700 000 kr
Rente: 9%
Varighet: 36 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Mona Borch startet som veterinær på egenhånd i 2008. På denne tiden arbeidet hun primært som innleid veterinær ute i felt. Etter ønske om en mer stabil og forutsigbar arbeidshverdag startet hun sin egen smådyrklinikk i 2014. Klinikken heter «Neskollen Dyreklinikk», og driften av klinikken har gått bra, med en årlig økt omsetning på en million kroner i snitt. I tillegg til Mona er det fire ansatte i klinikken. Klinikken er plassert i Nes kommune, 15 min kjøring fra Jessheim, og driftes gjennom enkeltpersonsforetaket «Veterinær Mona Borch».


Bilde: Mona Borch har drevet Neskollen Dyreklinikk siden 2014.

Veterinærklinikken har opparbeidet seg et godt rykte i bransjen, og i nyere tid har større kjeder ytret ønske om å kjøpe opp klinikken. Mona ønsker å styre driften selv, og har derfor ikke vært interessert i å selge.

Lånebehov

Veterinær Mona Borch ønsker å låne 700 000 kroner for å refinansiere gammel gjeld med ugunstige vilkår.

Bedriften består av fagarbeidere uten mye bakgrunn i økonomi. Det ble derfor tidlig i bedriftens historie inngått lite gunstige leieavtaler og dyre lån. De siste årene har Mona ryddet opp i disse avtalene, og dermed oppnådd et bedre resultat. Nå ønsker hun å rydde opp på den finansielle siden også, og vil refinansiere den resterende gjelden som er tilknyttet klinikken og samle alt i ett lån.


Bilde: Dyreklinikken har også et eget butikkutsalg

Ved å gjøre dette vil bedriften bedre likviditeten sin og redusere kostnadene sine. Bedriften har gått med overskudd de siste årene, og dette er ventet å styrkes ytterligere i den kommende perioden.

Bilde: Fra klinikkens laboratorium