Skillebekk Mat DA

%

Lånebeløp: 1 000 000 kr
Rente: 9%
Varighet: 36 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Skillebekk Mat DA driver en Joker-butikk som ligger i Drammensveien 62 på Skillebekk i Oslo. Butikken er en såkalt «Brustad-bu», og holder åpent 7 dager i uken. Selskapet har 10 ansatte og hadde i 2018 en omsetning på 22 millioner kroner og et resultat på 1,1 millioner kroner. Selskapet eies av May Thi Doan og Khai Van Nguyen, som også driver Joker Briskeby og Joker Uranienborg gjennom selskapet Briskeby Mat AS.


Bilde: Fra innsiden av butikken

Joker er eid av NorgesGruppen, og målt i antall utsalgssteder er det den nest største dagligvarekjeden i Norge etter Kiwi. Kjeden er primært kjent for å være lokalhandel i områder med lav tetthet av dagligvarebutikker. I Oslo er derimot kjeden kjent for å nesten utelukkende bestå av mindre, søndagsåpne butikker.

 

Lånebehov

Skillebekk Mat DA ønsker å låne en million kroner for å tilbakebetale gjeld og samtidig styrke selskapets likviditetsbuffer.

I 2018 renoverte selskapet butikken, og gikk blant annet til innkjøp av ny kjøl og frys og nye kasseapparater. I tillegg gjorde butikken omfattende elektriker- og malingsarbeider. Totalt kostet oppussingen 2,4 millioner kroner. Det er gjeld påløpt i forbindelse med oppussingen selskapet ønsker å refinansiere.

Bilde: Butikken fra utsiden

Om nøkkelpersoner:

May Thi Doan eier 95% av Skillebekk Mat DA. Hun har vært i dagligvarebransjen i mange år, og driver sammen med Khai Van Nguyen Joker Briskeby og Joker Uranienborg gjennom selskapet Briskeby Mat.

Khai Van Nguyen eier 5% av Skillebekk Mat DA. Han har også vært i dagligvarebransjen i mange år, og driver Joker Briskeby og Joker Uranienborg gjennom selskapet Briskeby Mat.