Oslo Engros AS

%

Lånebeløp: 7 000 000 kr
Rente: 10%
Varighet: 48 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Oslo Engros AS (919 863 501) er en grossist som spesialiserer seg på import av tørrvarer. Selskapet importerer varer fra stort sett hele verden, og har et varesortiment bestående av over 2 000 ulike varer. Pasta, nøtter, ris, krydder og te er blant noen av produktene de fører. Selskapet har gått med overskudd hvert år siden oppstart i 2017, og doblet omsetningen fra 10 millioner kroner i 2018 til 20 millioner kroner i 2019.

Bilde: Fra lageret til Oslo Engros.

Oslo Engros er et søsterselskap til Exotic Fruit AS (997 544 110) som ble etablert i 2011. Exotic Fruit spesialiserer seg på frukt og grønnsaker, og hadde en omsetning på 200 millioner kroner i 2018. Janer Dilek, daglig leder og eier i Oslo Engros, avdekket en etterspørsel etter flere varer blant den eksisterende kundeporteføljen til Exotic Fruit. I 2017 startet han derfor Oslo Engros.

Hensikten bak etableringen av Oslo Engros var å fordele drift og fokusområde, men samtidig dele distribusjonsnettverk og kundeportefølje. Sammen med Exotic Fruit har selskapet i dag en kundeportefølje som består av omtrent 700 uavhengige dagligvareforretninger, hvor nærmere 400 er aktive kunder. Varene kan bestilles direkte fra Oslo Engros sitt «showroom» i Oslo, eller de kan bestilles på nett gjennom selskapets hjemmeside.

Bilde: Fra Oslo Engros sitt showroom.

Lånebehov

Oslo Engros er i sterk vekst, og ønsker derfor å låne sju millioner kroner for å øke varelager og arbeidskapital.  

Oslo Engros har en god organisk vekst, men de ønsker å vokse enda raskere. Selskapet har flere hundre leveranser i måneden, og kundene har ofte opp mot 30 dagers kredittid. Det gjør at mye av kapitalen til selskapet er bundet opp. Selskapet ønsker derfor å låne sju millioner kroner for å øke sin arbeidskapital og dermed kunne vokse fortere.

Bilde: Oslo Engros selger over 2 000 ulike varer, blant annet ulike krydder.

1,4 millioner kroner av lånebeløpet skal brukes til nedbetaling av lånte midler fra Exotic Fruit. Resterende lånebeløp skal brukes til en økning av selskapets varelager. Selskapet opplever en raskt voksende omsetning og har gått med overskudd fra første driftsår. Lånet vil derfor tilbakebetales med faste månedlige avdrag over fire år.

Logg inn for å se finansielle tall, lese mer om bedriften og risikovurdering.