Oslo Boligforvaltning AS

%

Lånebeløp: 900 000 kr
Rente: 9,5%
Varighet: 6 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Oslo Boligforvaltning ble stiftet i 2015 og driver med oppkjøp og renovering av fast eiendom i Oslo og Akershus. Selskapets forretningsmodell går ut på å kjøpe oppussingsobjekter, som deretter pusses opp og videreselges. Dette kan være alt fra større totalrenoveringsprosjekter, til prosjekter som kun behøver oppgradering av overflater før de videreselges. De siste tre årene har selskapet i snitt gjort 7-10 prosjekter per år.


Bilde:
Eksempel på oppussing Oslo Boligforvaltning har gjort

Selskapet har, i tillegg til daglig leder, fem ansatte som står for oppussingen. Disse står for alt med unntak av VVS-arbeid (rør) og elektro, hvor de bruker eksterne leverandører som de har samarbeidet med over flere år.

Oslo Boligforvaltning har tre lån via FundingPartner fra før. Status på lånene er som følger:

Lån 1: En million kroner med personlig garanti og forfall 30. oktober 2019. Lånet har blitt betjent og innfridd som avtalt.

Lån 2: 1,2 millioner kroner med 2. prioritet pant i et rekkehus på Østensjø. Huset ble nylig solgt for 8,4 millioner kroner, som er 600 000 over budsjett. Lånet har blitt betjent og innfridd som avtalt.

Lån 3: 1,4 millioner kroner med 2. prioritet pant i en tomannsbolig på Slemdal. Her går oppussing som planlagt og boligen legges ut for salg om 3-4 uker. Lånet forfaller 15. februar 2020.

Lån 4: 900 000 kroner med 2. prioritet pant i en leilighet i Gamle Oslo. Lånet ble fulltegnet i oktober 2019 og er utbetalt til låntaker.


Bilde
: Før- og etterbilde fra et prosjekt selskapet har gjort i år

Et annet eksempel på hva Oslo Boligforvaltning har gjort i år er et prosjekt i Langerudsvingen 18d. Prosjektet ble solgt for 6,8 millioner kroner, mens eiendommen var belånt for 4,3 millioner kroner. Det vil si at selskapet satt igjen med en egenkapital på 1,5 millioner kroner etter overtakelsen som var i mai.

Lånebehov

Oslo Boligforvaltning ønsker å låne 900 000 kroner for å pusse opp en fireroms leilighet på Skøyenåsen i Oslo. 

Leiligheten ble kjøpt for 4,45 millioner kroner, ca. 150 000 kroner under prisantydning. Oppussingen av boligen starter ved overtakelse i november,og selskapet regner med å selge boligen for minimum 5,9 millioner kroner.


Bilde:
Utsikt fra leiligheten på Skøyenåsen

Leiligheten er på 89 kvm og har tre soverom, veranda og to bad. Skøyenåsen T-banestasjon er 400 meter unna, og det er gangavstand til skole og barnehage.


Bilde:
Leilighetens kjøkken skal pusses opp

Logg inn for å lese mer om lånet, nøkkelpersoner, risikovurdering, samt se finansielle tall.