Oslo Boligforvaltning AS

%

Lånebeløp: 1 400 000 kr
Rente: 10%
Varighet: 6 mnd
Risikoklasse: B

Om Bedriften:

Oslo Boligforvaltning ble stiftet i 2015 og driver med oppkjøp og renovering av fast eiendom i Oslo og Akershus. Selskapets forretningsmodell går ut på å kjøpe oppussingsobjekter, som deretter pusses opp og videreselges. Dette kan være alt fra større totalrenoveringsprosjekter, til prosjekter som kun behøver oppgradering av overflater før de videreselger. De siste tre årene har selskapet i snitt gjort 7-10 prosjekter per år. Selskapet har to tidligere lån med FundingPartner på hhv 1 og 1,2 millioner kroner og er i rute med betalingene sine.

Bilde: Eksempel på tidligere oppussing Oslo Boligforvaltning har gjort.

Selskapet har, i tillegg til daglig leder, fem ansatte som står for oppussingen. Disse står for alt med unntak av VVS-arbeid (rør) og elektro, hvor de bruker eksterne leverandører som de har samarbeidet med over flere år.

Per i dag har selskapet nylig gjennomført to prosjekter:

Selskapet har de siste månedene gjort et omfattende oppussingsprosjekt av et rekkehus som ligger på Ljan, sørvest i bydel Nordstrand. Boligen ble kjøpt for 3,8 millioner kroner i januar. Siden da har Oslo Boligforvaltning pusset opp boligen for en million kroner. Prosjektet ble lagt ut for salg i april, og solgt kort tid etter første visning til 5 millioner kroner.

Bilde: Før- og etterbilde fra et prosjekt selskapet har gjort i år.

I tillegg har selskapet nylig solgt et prosjekt i Langerudsvingen 18d. Prosjektet ble solgt for 6,8 millioner kroner, mens eiendommen er belånt for 4,3 millioner kroner. Det vil si at selskapet sitter igjen med en egenkapital på cirka 1,5 millioner kroner etter overtakelsen som var i mai.

Selskapet lånte i mai 1,2 millioner kroner i forbindelse med oppussing av prosjektet i Løvsetfaret 60. Dette er snart ferdig oppusset og skal legges ut for salg etterpå.

Lånebehov:

Oslo Boligforvaltning ønsker å låne 1,4 millioner kroner i forbindelse med at selskapet nylig har kjøpt et nytt prosjekt på Slemdal i Oslo som skal pusses opp og selges videre på kort tid.

Boligen er en del av en tomannsbolig som ligger i Gråkamveien 2K, midt mellom Gråkammen Stasjon og Heming Tennisbane. Området er barnevennlig og rolig, og det er kort avstand til skoler, kollektivtransport og butikker.

Bilde: Oversiktsbilde over nærområdet. Heming tennisbane er kun et steinkast unna huset.

Boligen er kjøpt for 8,6 millioner kroner og kjøpet finansieres med 1,7 millioner i egenkapital og 6,9 millioner i banklån. Opprinnelig prisantydning var 9,3 millioner. Selskapet ønsker å låne 1,4 millioner kroner for å finansiere oppussingen av boligen. Overtakelse av eiendommen er i august og selskapet regner med å selge boligen videre allerede i oktober.

Bilde: Boligen ligger på Slemdal, midt mellom Gråkammen T-banestasjon og Heming tennisbane.