Jessheim Invest AS

%

Lånebeløp: 900 000 kr
Rente: 10%
Varighet: 12 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Jessheim Invest AS (917 525 617) ble opprettet i 2016 med formål om å oppføre en tomannsbolig ved Tærudvegen 53B i Råholt. Denne boligen er allerede oppført, og huser nå to enheter på 143 kvm. Enhetene holder en gjennomgående høy standard, og har både altan og terrasse. Begge enhetene er tilrettelagt for utleiedel i den ene etasjen.

Boligen ble ferdigstilt i mars 2019, og lagt ut for salg med en opprinnelig prisantydning på 5,65 millioner kroner. Boligen har enda ikke fått ferdigattest, og selskapet planlegger å gjøre flere utbedringer i nær fremtid for å få på plass denne. En av enhetene ble nylig solgt for 4,8 millioner, mens den andre fremdeles ikke er solgt. Annonsen for den solgte enheten kan ses her.

Bilde: Fra tomannsboligen som nylig er solgt

Råholt er et tettsted i Eidsvoll kommune. Området har opplevd sterk vekst i forbindelse med Oslo Lufthavn og har pr. nå ca. 13 000 innbyggere. Den aktuelle tomannsboligen ligger i et sentralt og barnevennlig område, med gangavstand til både skole og barnehage. Videre er det også kort vei til nærmeste tog- og busstasjon (1,2 km). Derfra kan man lett komme seg både til Gardermoen (5 min) og Oslo (30 min).

I juni 2019 kjøpte selskapet en tomt på Hvam for 1,25 millioner kroner. Planen var opprinnelig å bygge en bolig på denne tomten, men selskapet har nå lagt ut tomten for salg for å skaffe mer likviditet.

Bilde: Tomten selskapet eier på Hvam

Hvam er et tettsted i Nes kommune i Viken. Den aktuelle tomten har en fin beliggenhet i et veletablert nabolag, med gangavstand til nærmeste bussholdeplass og kort vei til skoler og barnehager. Finn-annonsen for tomten kan ses her.

Lånebehov

Jessheim Invest AS ønsker å låne 900 000 kroner for å betjene renter på utestående byggelån, samt foreta mindre oppgraderinger av tomannsboligen for å få ferdigattest.

Da selskapet enda ikke har fått solgt hverken leilighetene eller tomten, har det nå oppstått et likviditetsbehov for å betjene rentekostnadene tilknyttet byggelånet. Betjeningen av disse vil utgjøre brorparten av det aktuelle lånebeløpet.


Bilde: Fra tomannsboligen som nylig er solgt

I tillegg ønsker selskapet å skaffe ferdigattest for å øke sannsynligheten for å få solgt den siste boligen. Dette inkluderer kostnader til seksjonering, strøm, oppføring av gjerder og et hybelkjøkken i utleiedelen i den ene boligen.

Samlet ønsker selskapet et lån på 900 000 kroner. Lånet kan nedbetales i sin helhet fra salgsvederlaget av tomten eller av begge enhetene i tomannsboligen. Selskapet venter at salget vil forekomme innen Q1/Q2 2020, men ønsker likevel en løpetid på 12 mnd. for å ha noenlunde tidsmargin med tanke på salget.

Logg inn for å lese mer om lånet, risikovurdering, samt se finansielle tall.