Fyrhuset Kuba

%

Lånebeløp: 500 000 kr
Rente: 7%
Varighet: 18 mnd
Risikoklasse: A

Om bedriften

Fyrhuset Kuba er en bar på Vulkan i Oslo, rett i nærheten av Mathallen, Grünerløkka og Akerselva. Stedet er plassert midt i Kubaparken og det karakteristiske røde huset har en svært populær uteservering om sommeren.

Fyrhuset Kuba er kjent for shuffle-boards og å være blant dem som selger billigst øl i byen. Med Arkitekthøyskolen og Westerdals et steinkast unna, er baren et populært møtepunkt for studenter.


Bilde: Uteserveringen om sommeren

Selskapet er driftet godt, og kan vise til mellom 1,7-2,2 millioner kroner i overskudd hvert eneste år siden 2016. Lokalene leies gjennom en gunstig leieavtale med Oslo kommune, med leieperiode frem til september 2027.

Dagens eiere har driftet stedet siden 2009, og ønsker nå å selge selskapet som innehar leierettighetene til lokalet, Kubalibre AS.

Bendik Olsen og Martin Skogvold har gått sammen om å kjøpe Kubalibre AS og har fått med seg Robert Nerheim og Britt Nerheim som investorer. Oppkjøpet gjør de via det nyopprettede selskapet Fyrhuset Kuba Drift AS, som også kommer til å drifte baren og være låntager i dette lånet.

Lånebehov

Fyrhuset Kuba Drift AS ønsker å låne 500 000 kroner. Av dette skal 200 000 kroner brukes til å delfinansiere kjøpet av Kubalibre AS, og det resterende beløpet skal bidra til å sikre  likviditetsbuffer i forbindelse med at selskapet skal ta over driften av Fyrhuset Kuba.

Lånet fra FundingPartner finansierer i underkant av 5% av selve oppkjøpet. Av det resterende beløpet finansieres ca. 78% gjennom egenkapital fra eierne og ca 17% via forskuttering av kick back fra leverandører, noe som er helt normalt i utelivsbransjen.


Bilde: Uteserveringen på kveldstid

Overtagelse av stedet skjer i April, og selskapet ønsker å ha en viss likviditetsbuffer til eventuelle oppstartskostnader og for de første månedene med drift.

Alle ansatte i det gamle driftsselskapet (Fyrhuset Kuba AS) vil overføres til Fyrhuset Kuba Drift når selskapet overtar driften av lokalene. Dette vil sikre kontinuitet i driften, og minimalt med forstyrrelse i overgangsperioden.

Lånet har personlig garanti fra samtlige eiere, og selskapsgaranti fra Kubalibre AS. Logg inn for å lese mer om nøkkelpersoner, risikovurdering og se finansielle tall.