Farsund Toppen AS

%

Lånebeløp: 3 200 000 kr
Rente: 9,5%
Varighet: 12 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Farsund Toppen AS er opprettet for å kjøpe og rehabilitere deler av gamle Farsund Sykehus, som ble lagt ned i 2007. Sykehuset er nå i ferd med å selges til flere utviklere, og Farsund Toppen har sikret seg en del av bygget som ligger i åssiden bak Farsund sentrum. Sykehuset har morgensol, utsikt over hele Farsund og skjærgården rundt byen.

Bilde: Farsund har flere ganger blitt kåret til Norges beste gjestehavn. Sykehuset sees i bakgrunnen til venstre i bildet.

Farsund er en by i Vest-Agder, midt mellom Stavanger og Kristiansand. Byen er en kjent sørlandsperle og feriedestinasjon, og i kommunen finner du sandstrender på over 10 km og kjente landemerker som Lista fyr. Havnen i Farsund har også blitt kåret til Norges beste gjestehavn gjentatte ganger. Typiske kjøpere i dette boligmarkedet er dermed både fastboende og personer fra Stavanger-området eller Kristiansand som ønsker ferieleilighet. Det er ikke boplikt i Farsund kommune, selv om det er ofte tilfellet på Sørlandet.

Bilde: Leilighetene vil ha utsikt over Farsund og skjærgården.

Lånebehov

Farsund Toppen AS ønsker å låne 3,2 millioner kroner for å kjøpe fire leiligheter i 2. etasje (130 kvm, 65 kvm, 45 kvm, og 40 kvm) i gamle Farsund Sykehus, samt et sidebygg som skal omreguleres til to leiligheter. I første omgang skal to av leilighetene i 2. etasje bygges ut. Leiligheten på 65 kvm. er allerede forhåndsolgt med overlevering ved ferdigstillelse.

Selger av bygget er Farsund kommune, og det foreligger rammetillatelse fra kommunen for å bygge om hele sykehuset til leiligheter. Sykehuset er også ferdig seksjonert.

Totalt kjøper Farsund Toppen AS fire seksjoner og et sidebygg. FundingPartners långivere vil få 1. prioritet pant i samtlige seksjoner og sidebygget. Sidebygget skal omreguleres til to seksjoner, og deretter selges videre etter omregulering. To av de fire seksjonene i 2. etasje skal bygges ut og selges. Overskuddet skal gå til å tilbakebetale dette lånet, samt bygge ut de to siste seksjonene.

Eier går selv inn med én million kroner i prosjektet. Det avgis dessuten et usikret rentefritt lån på 2,6 millioner kroner fra salgsmegler, som vil ha lavere prioritet enn dette lånet og tilbakebetales senere. Eier avgir også en personlig garanti på 500 000 kroner.

Eier har innhentet tilbud fra selskapet til den ene låntakeren i det andre lånet som ble formidlet gjennom FundingPartner, Gregor Sobiegraj, han skal og stå for det samlede fasadearbeidet ved sykehuset.

Bilde: Bildet til venstre viser sykehuset i dag. Bildet til høyre viser hvordan bygget skal se ut etter ombyggingen. Leilighetene skal bygges i de to øverste etasjene.

Ledelse / Nøkkelpersoner:

Farsund Toppen AS er eid av Jan Hansen. Han er utdannet prosessoperatør og har jobbet de siste 20 årene på fabrikken til General Electric i Lindesnes. 

Bilde: Slik vil sykehuset se ut etter ombyggingen.