Farsund Toppen AS

%

Lånebeløp: 1 500 000 kr
Rente: 10,5%
Varighet: 18 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften:

Farsund Toppen AS (922 716 226) er opprettet for å kjøpe og rehabilitere deler av gamle Farsund Sykehus, som ble lagt ned i 2007. Sykehuset er nå i ferd med å selges til flere utviklere. Farsund Toppen har allerede sikret seg en del av bygget, som ligger i åssiden bak Farsund Sentrum, og lånefinansiert dette gjennom FundingPartner. Det lånet har hatt en rentebetaling som er betalt på forfallsdato. Nå har de sikret seg en ny del av bygget. Sykehuset har morgensol, utsikt over hele Farsund og skjærgården rundt byen.

Bilde: Farsund har flere ganger blitt kåret til Norges beste gjestehavn. Sykehuset sees i bakgrunnen til venstre i bildet.

Bilde: Leilighetene vil ha utsikt over Farsund og skjærgården.

Farsund er en by i Vest-Agder, midt mellom Stavanger og Kristiansand. Byen er en kjent sørlandsperle og feriedestinasjon, og i kommunen finner du sandstrender på over 10 km og kjente landemerker som Lista fyr. Havnen i Farsund har også blitt kåret til Norges beste gjestehavn gjentatte ganger. Typiske kjøpere i dette boligmarkedet er dermed både fastboende og personer fra Stavanger-området eller Kristiansand som ønsker ferieleilighet. Det er ikke boplikt i Farsund kommune, selv om det er ofte tilfellet på Sørlandet.

 

Lånebehov:

Farsund Toppen AS ønsker å låne 1,5 millioner kroner for å kjøpe fire leiligheter i 2. etasje (145 kvm, 65 kvm, 45 kvm, og 40 kvm) i gamle Farsund Sykehus. I første omgang skal to av leilighetene i 2. etasje bygges ut. Leiligheten på 40 kvm. er allerede forhåndsolgt for 1,2 millioner med overlevering ved ferdigstillelse.

Selger av bygget er Farsund kommune, og det foreligger rammetillatelse fra kommunen for å bygge om hele sykehuset til leiligheter. Sykehuset er også ferdig seksjonert.

Totalt kjøper Farsund Toppen AS fire enheter med dette kjøpet. FundingPartners långivere vil få 1. prioritet pant i alle de fire enhetene i denne seksjonen. Selskapet har allerede solgt en av enhetene, som skal pusses opp fortløpende. Deretter vil de pusse opp nye leiligheter fortløpende etterhvert som de selges. Utbyggingen vil finansieres gjennom ytterligere innskudd av egenkapital fra eierne.

Eier har gått selv inn med 700 000 kroner i prosjektet. Det avgis dessuten et usikret rentefritt lån på 800 000 kroner fra salgsmegler, som vil ha lavere prioritet enn dette lånet og tilbakebetales senere.

Eier har innhentet tilbud fra selskapet til den ene låntakeren i det andre lånet som ble formidlet gjennom FundingPartner, Gregor Sobiegraj, han skal og stå for det samlede fasadearbeidet ved sykehuset.

Bilde: Bildet til venstre viser sykehuset i dag. Bildet til høyre viser hvordan bygget skal se ut etter ombyggingen.