Dippner Knight Entertainment AS

%

Lånebeløp: 900 000 kr
Rente: 12%
Varighet: 48 mnd
Risikoklasse: C

Om bedriften

Geirr Dippner Entertainment AS (GDE) ble startet på 1980-tallet, og er et agentbyrå. Selskapet driver primært med formidling av artister til pianobarer, og er markedsledende innen dette segmentet. Norge er ansett som et av verdens beste markeder for pianobarer, og DN lagde i desember 2018 en ni siders reportasje om Geirr Dippner.

Selskapet får provisjon som utgjør en andel av hva pianospillerne tjener per oppdrag, og har tre typer avtaler med sine kunder:

  1. Faste avtaler hvor selskapet stiller med pianist 3-5 dager hver uke hele året
  2. Faste sesongavtaler for sommer eller vinter
  3. Korte enkeltstående avtaler

Bilde: Fra DN-saken om Geirr Dippner.

Selskapet har de siste tre årene hatt mellom 5,7 og 7,2 millioner kroner i inntekter årlig, og et resultat på mellom 359-440 000 kroner.

Lånebehov

Dippner Knight Entertainment AS (DKE) ønsker å låne 900 000 kroner for å delfinansiere oppkjøpet av Geirr Dippner Entertainment AS.

Geirr Dippner begynner å bli eldre, og ønsker å selge selskapet sitt til Vanessa Higgins som han har jobbet sammen med i mange år. Vanessa har selv bakgrunn som pianist, og driver et britisk agentbyrå for pianobarer. Hun har allerede etablert et fotfeste i Norge, og har faste avtaler med en pianobar i Trondheim og en i Bergen. Når hun tar over GDE vil hun flytte til Norge, og flytte driften av sitt eget agentbyrå inn i GDE. For at overgangen skal gå så bra som mulig, har Geirr sagt seg villig til å fortsette å jobbe i selskapet i minst et år til.

Bilde: Vanessa har selv erfaring som pianist.

Vanessa ønsker å utvide driften av GDE, og bli en totalleverandør av underholdning for utesteder, bedrifter og institusjoner. Hun planlegger også å lage en ny hjemmeside, og skaffe flere og spennende yngre pianister til stallen. Kjøpet finansieres med 300 000 kroner i egenkapital, en selgerkreditt på 300 000 med forfall etter dette lånet, og 900 000 kroner i lån via FundingPartner.

Bilde: Vanessa Higgins på morgenshowet «BBC Breakfast».