Digital Drift AS

%

Lånebeløp: 1 000 000 kr
Rente: 9,5%
Varighet: 36 mnd
Risikoklasse: B

Om bedriften

Digital Drift AS ble startet i 2014, og har utviklet HYDRA, en skybasert ERP-handelsplattform med netthandel som spesialfelt. Selskapets gründere har tidligere bla. annet startet Proteinfabrikken, som er Norges ledende produsent av kosttilskudd. Proteinfabrikken har en kompleks drift, som innebærer produksjon, håndtering av underleverandører, fysiske butikker, nettbutikk og salg mot bedriftsmarkedet. Gründerne har omfattende kunnskap om digital handel og så at de hadde behov for en komplett løsning for alle disse driftsbehovene, selskapet var ikke alene om å ha disse behovene, og slik oppsto idéen bak HYDRA.

Bilde: Skjermbilder fra HYDRA-plattformen.

HYDRA er en komplett løsning som håndterer salg via netthandel og salg til bedrifter, begge med spesialiserte nettbutikker med tilhørende økonomistyring, betalingsløsninger, varehusstyring, logistikk, import og eksport. På tross av de omfattende tjenestene HYDRA leverer står alt sammen i et brukervennlig grensesnitt spisset for brukere av systemet. Per i dag har selskapet 14 betalende kunder, deriblant Proteinfabrikken, Tech Nutrition og Tufte. Selskapet er i dialog med flere nye potensielle kunder og er nå i en vekstfase.

Lånebehov

Digital Drift AS er i en sterk vekstfase og ønsker derfor å låne en million kroner for å vokse videre.

 Lånet skal i all hovedsak brukes til salgsarbeid, PR og drift i perioder når de tar om bord nye kunder. Selskapet er i all hovedsak ferdig med den tyngste utviklingen av plattformen, og går nå over i en fase med salg og markedshenvendelse for å skalere selskapet, hvor de nå skal fokusere på få flere nye kunder til å betale for produktet.

Bilde: Digital Drift har allerede flere betalende kunder

Gründerne har som tidligere nevnt omfattende erfaring fra netthandel, og har dermed et bredt kontaktnettverk.

Selskapet vil både drive med direktesalg mot nye kunder, og etablere aktive videreforhandlere og gjennom samarbeidspartnere. De samarbeider allerede med Power-Office, EVRY, Svea og eMonkey. Disse partnerne selger HYDRA til sine kunder mot at de får en del av inntektene fra salg.

 

Bilde: Selskapets logo 

Nøkkelpersoner:

Marius Hermansen er eier og daglig leder. Han har jobbet med netthandel og digital markedsføring siden 1999. Han har tidligere ledet Hi-Fi klubbens digitale satsing i Norden, og er i dag sentral i Digital Drift, Hydra-prosjektet, foruten leder han den digitale satsningen til proteinfabrikken.no og dinhelsemat.no.

Bjørn Kenneth Hansen er medeier og største aksjonær. Han er også eier og styreleder for proteinfabrikken.no. Besitter omfattende erfaring med vareflyt, produkt og markedsutvikling og internasjonal handel. Har ført til markedet en rekke unike produkter for helse og trening.

Tore Bergersen er styreleder og på eiersiden i Digital Drift AS. Tore er økonom fra BI og har de siste 15 årene jobbet med transaksjonsrådgivning for MarchFIRST Norway.