Til daglig er Stefan Slemdal ansvarlig for investeringsbanken Carnegie sin egenkapital-avdeling i Norge. Når han ikke jobber investerer han i indeksfond, aksjer og FundingPartner-lån.

– Jeg foretrekker å investere i selskap fremfor eiendom. I FundingPartner er det særlig «annerledes»-selskaper som er gøye å investere i, mens i aksjemarkedet holder jeg meg tradisjonell, sier Slemdal.

De siste sju årene har han jobbet med emisjoner og børsnoteringer i Carnegie Investment Bank som er en av de ledende investeringsbankene i Norden. Senest som leder for «Equity Capital Markets» i Norge.

– Når størrelsen på en transaksjon er så stor at den blir markedsforstyrrende blir vi involvert. Typisk starter dette med selskaper som skal introduseres til markedet gjennom en børsnotering. Deretter er vi gjerne involvert når selskapene senere skal utstede nye aksjer, eller når større aksjonærer skal selge seg ned på en strukturert måte.

Lite tid til fritid

På fritiden er det stort sett trening, venner og familie det går i for Slemdal. Men med en krevende jobb blir det ofte lange dager.

– Jeg er opptatt av å ha høyest mulig avkastning på tilgjengelig kapital. Før jeg begynte i arbeidslivet investerte jeg stort sett i indeksfond, grunnet manglende kunnskap og erfaring. Nå investerer jeg fremdeles primært i indeksfond grunnet manglende tid, men har også bevegd meg mer inn i enkeltaksjer, sier Slemdal.

Stefan Slemdal i Carnegie liker å nyte fritiden sin.

Bilde: Slemdal liker å nyte fritiden sin når han først har tid. Foto: Privat

Les også: Hvordan bør du investere i 2020?

Med en over middels interesse for finansbransjen fikk Slemdal tidlig kjennskap til FundingPartner.

– Jeg fulgte med på sidelinjen fra start og meldte meg blant annet på e-postlisten for å følge med. Jeg så også at en lignende aktør innen crowdlending fra utlandet gjorde en nokså stor børsnotering.

Slemdal mener FundingPartner-lån gir en grei spredning av risiko på tvers av hans øvrige investeringer. Han mener det viktigste når man investerer er å sikre en god diversifisering på tvers av ulike lån.

– Jeg har en ganske tidkrevende jobb, og dermed ikke alltid like god tid til å gjøre grundige analyser av hvert lånecase. Derimot har jeg stor tro på diversifiseringseffekten som kommer når man investerer i mange lån.

Vil du vite hvordan co-founder i AVO Consulting, Christoffer Pettersen, investerer? Les mer her.

– Det finnes et stort behov for slike tjenester

Fra tidligere av hadde Slemdal liten kjennskap til crowdlending. Hans eneste tidligere erfaring har vært ved å gi mikrolån via en utenlandsk crowdfundingtjeneste.

– Det var nok mer for veldedighetens skyld. Når jeg investerer via FundingPartner er det fordi jeg søker muligheter som både er mer risikable, men som dermed også gir bedre muligheter til høy avkastning

Slemdal trekker frem at FundingPartner opererer i et marked som ikke er prioritert blant bankene akkurat nå.

– Det finnes et stort behov for slike tjenester som FundingPartner gir. I dette segmentet gir ikke bankene lån, eller så blir personene bak bedriftene tvunget til å ta på seg for mye personlig risiko, konstaterer han.

Slemdal ser også at det ligger et stort potensiale i å digitalisere og effektivisere låneprosesser for bedrifter, for deretter å øke i størrelsene på lånene.

– Man ser at det fungerer i andre bransjer.

Til slutt forteller Slemdal at det for hans del blir spennende å se hvordan prosessen med selvangivelsen blir. Han mener det bør være en sømløs opplevelse, og at det nærmest burde gå av seg selv.

– I tillegg blir det spennende å følge med videre på utvalget av nye lån, avslutter Slemdal.

(Rapportering knyttet til selvangivelsen vil gå sømløst. Red.anm.)

Les også: 7 ting du bør vite før du investerer i indeksfond

Innholdet på bloggen reflekterer synspunktene til enkeltpersoner som har skrevet eller kommentert i blogginnleggene, og ikke FundingPartner som selskap. Innholdet i innleggene skal hverken anses som råd eller offisielle synspunkter fra FundingPartner.

Gratis investeringsbudsjett

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få gratis investeringsbudsjett.