Vi har gått i dybden for å finne ut av hvem investorene på plattformen egentlig er. Bli kjent med co-founder i AVO Consulting, Christoffer Pettersen.

– Siden 2016 har vi gått fra fem personer til over 90, sier Christoffer Pettersen.

Pettersen har i mange år jobbet som konsulent innen prosessforbedring opp mot offentlig sektor og bank. I 2016 var han med på å starte det hurtigvoksende konsulentselskapet AVO Consulting, som nå har kontorer i Bergen, Oslo og Stockholm. I 2018 ble Pettersen kåret til årets NHH-alumni.

Hva har 2020 å tilby av investeringsmuligheter? Les mer her.

– Jeg ble etter hvert lei av å havne i backloggen hos IT. Nå jobber jeg med prosessforbedring fra ende til ende, fra analyse til implementering. Det som virkelig er gøy er å sette de gode ideene ut i live, og være med på å se effektene av arbeidet sammen med våre kunder.

Bilde av Pettersen fra AVO Consulting som viser hans tidligere interesse for Excel.

Bilde: Pettersen har fra tidlig av vært interessert i teknologi og data. Etter hvert gikk interessen hans over fra kun Excel til å se det større bildet. Foto: Privat

Pettersen mener det mest interessante med teknologi er virkningen av teknologisk implementering – ikke teknologien i seg selv.

– Jeg er over middels interessert i tekniske duppeditter og er blant de som adopterer nyvinninger tidlig i «hype»-syklusen. Men det mest spennende er å se hvordan massene adopterer den nye teknologien. Det er det som vil endre verden vi lever i og som gir mulighet for nye forretningsmodeller.

– Hjemme har jeg for eksempel Google Home og Phillips Hue, slik at jeg nå stemmestyrer lysene mine hjemme. Det mest interessante for meg er imidlertid ikke å snakke med lysene mine hjemme, men heller se hvilken virkning det har globalt hvis teknologien blir allment adoptert. I år var julegaven til mine foreldre hver sin Google Home, og de deltar nå med andre ord i et nøye orkestrert eksperiment, sier Pettersen.

Ser menneskene bak bedriftene

Vanligvis er Christoffer Pettersen en risikoavers investor, men har i senere tid også fått vekket sin nysgjerrighet over hvordan bedrifter fungerer.

– Tradisjonelt investerer jeg i nokså trygge investeringsprodukter, som BSU. Men med overskuddslikviditet er jeg ikke fremmed for å innlede et skaperforhold. Jeg synes det er svært interessant å snakke med folkene bak oppstartsbedrifter. «Hva er deres knappe faktor, hvilken type kapital mangler de?» er ofte spørsmål jeg stiller, sier Pettersen.

Med-gründeren av AVO Consulting er også interessert i å finne ut av hvordan kunnskapsoverføring mellom ulike teammedlemmer i bedrifter foregår.

– Det har kanskje ført til at flere økonomer starter for seg selv. I stedet for å satse på en vanlig konsulentjobb kan de nå se at tverrfaglige team virkelig fungerer. Det poengterer bare hvor viktig menneskene i bedriftene er for å bygge selskapene opp, sier Pettersen.

Bilde av Pettersen i AVO Consulting som jobber i team.

Bilde: Som investor har Pettersen blitt stadig mer nysgjerrig på å se menneskene bak selskapene han investerer i. Foto: Privat

– Noen som gjør noe i fintech-bølgen

Pettersen ble først kjent med FundingPartner via sosiale medier. Der så han at han kjente til teamet, og at dette var flinke folk som ville løse et bransjeproblem.

Pettersen fra AVO Consulting er ikke fremmed for å holde gjesteforedrag.

Bilde: Som både årets alumni 2018 og medgründer har Pettersen gjentatte ganger kommet tilbake til NHH for å holde gjesteforedrag. Der har han delt sine syn. Foto: Privat

– Jeg så at dette teamet var noen som faktisk ville løse et problem i denne fintech-hypen. Tradisjonelt sett har de fleste fintech-bedriftene som har kommet opp vært tilknyttet bankvirksomhet. Her så jeg at FundingPartner ville utfordre etablissementet, sier Pettersen.

Selv beskriver han lånene som «ingen plain vanilla», og at det mest spennende er å se hvem menneskene bak lånene er.

– Om jeg kan følge med på at noen realiserer sine drømmer, samtidig som jeg får god avkastning så er det et kjempe pluss! forteller Pettersen.

– Lånet til den seilbåten i Nord-Norge, Pukka Travels, likte jeg veldig godt. 4 ½ film-lånet var også spennende med flinke mennesker bak caset, men der rakk jeg ikke å investere.

Les også: – Jeg er besatt av vin

På tross av utradisjonelle lån, mener Pettersen det er spesielt én ting som er viktig å huske på når man skal investere i lån.

– Min hovedstrategi er å spre risikoen på flere lån, og ikke legge alle eggene i en kurv. Etter hvert som lån tilbakebetales vil jeg investere i nye lån, men det er viktig å være disiplinert med å dele investeringen utover flere lån.

Vil du vite mer om Christoffer Pettersen og AVO Consulting? Les mer her.

Innholdet på bloggen reflekterer synspunktene til enkeltpersoner som har skrevet eller kommentert i blogginnleggene, og ikke FundingPartner som selskap. Innholdet i innleggene skal hverken anses som råd eller offisielle synspunkter fra FundingPartner.

Gratis investeringsbudsjett

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få gratis investeringsbudsjett.