I juni 2019 lånte AvantGarde Search 1,2 millioner kroner via FundingPartner. I november samme år ble selskapet kåret til gasellebedrift.

– Etter nysatsingen opplevde vi at omsetningen skjøt i taket. Vi fikk på kort tid høyprofilerte kunder med store ansettelsesbehov, sier Erik Falk Hansen.

Hansen er daglig leder i AvantGarde Search. Tidligere drev rekrutteringsbyrået primært med å rekruttere til oljebransjen. Nå spesialiserer de seg på å skaffe talenter til små- og mellomstore vekstselskap og har høyprofilerte «tech scale-ups» på kundelisten sin.

– Disruptiv teknologi er den nye oljen. Det er et sted «alle» vil jobbe, og nå ser vi at den trenden forsterkes uke for uke, sa Hansen i et intervju med Dagens Næringsliv i januar 2019.

For å få status som gaselle må bedriften minst ha doblet omsetningen over fire år, unngått negativ vekst og ha omsetning på over én million kroner første år. I 2019 var det i overkant av 3000 bedrifter som oppnådde statusen. Av totalt over en halv million bedrifter i Norge utgjør dette 0,5 %, eller fem promille.

– Da nyheten kom stod jubelen i taket og samtlige av oss festet ekstra godt i påfølgende helg, forteller Hansen.

Les også: Sa opp jobben og kjøpte bar: – Det hele var litt surrealistisk

Skal være best på markedet

Selv om bedriften har opplevd stor vekst, skal de fortsette å sette trenden for moderne rekrutteringstjenester.

– Vi skal ligge mange steg foran våre konkurrenter, sier Hansen.

Grunnen til at AvantGarde Search skiller seg fra andre rekrutteringsbyråer er ikke hemmelig. Selv melder Erik Hansen at de elsker å besvare spørsmålet.

– Først og fremst er vi en av de få ekte spesialistene i markedet. Vi ansetter kun til faste stillinger, kun til Rogaland og Oslo & Omegn, kun ledere og spesialister og kun inn mot små- og mellomstore bedrifter.

Slik skaffer rekrutteringsbyrået forståelse for kundene, kandidatene og stillingsannonsene de lager.

– Vi er det første rekrutteringsselskapet der ute som har designet agile rekrutteringstjenester.

Med agile rekrutteringstjenester rettes fokuset mot kunden, både arbeidssøker og bedrift. Blant annet innebærer det å være tilgjengelig for kunden 24 timer i døgnet, hver dag.

Illustrasjonsbilde av AvantGarde search sitt team

Bilde: Teamet i AvantGarde Search er fornøyde etter en runde med innendørs minigolfturnering. Fra venstre: Fathia Omer, Hege Davidsen, Arnfinn Madsen, Erik Falk Hansen. Foto: AvantGarde Search

Fikk lån for å ansette flere

Høsten har vært travel, og selskapet opplever en stor vekst i antall kunder nå som de har enda flere ansatte til å håndtere den økte etterspørselen.

– Før høsten sto vi overfor valget mellom å takke nei til nye kunder eller å ansette flere for å vokse videre, sier Hansen.

Bilde: Jonas Haneborg ble ansatt i AvantGarde Search august 2019. Takket være lånet via FundingPartner, fikk rekrutteringsbyrået midler til å ansette ham. Foto: AvantGarde Search

For å få tak i nye ansatte, fikk AvantGarde Search finansiering fra FundingPartner.

– Selv om selskapet tjener gode penger, er vi nok ikke drømmekunden til banken, da de ofte krever mye tilleggssikkerhet, forklarer Hansen.

Via FundingPartner fikk rekrutteringsbyrået hentet inn 1,2 millioner kroner fra 102 investorer. Dermed fikk de en tilstrekkelig likviditetsbuffer til de første månedene med nyansatte.

– Den første måneden var super, sier Jonas Haneborg som ble ansatt i august 2019.

– Det var noe med stillingsannonsen som gjorde at jeg umiddelbart ble interessert. Den skilte seg fra andre stillingsannonser jeg har sett, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at de er et rekrutteringsbyrå, sier Haneborg.

Les også: NHH-professor om styringsrenta: – Norge er “last hawk standing”

Innholdet på bloggen reflekterer synspunktene til enkeltpersoner som har skrevet eller kommentert i blogginnleggene, og ikke FundingPartner som selskap. Innholdet i innleggene skal hverken anses som råd eller offisielle synspunkter fra FundingPartner.

Gratis investeringsbudsjett

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få gratis investeringsbudsjett.