I høst lånte Norema Kjøkkenstudio Ski to millioner kroner via FundingPartner for å satse mot proffsegmentet. Nå har de åpnet Norges første proffsenter, og er i kontakt med flere store aktører om både store og små prosjekter.

– Denne uken ferdigstiller vi proffsenteret i Moss. Vi har bygget om lokalet og innredet med et showroom som er tilpasset proffsegmentet, sier salgssjef Anita Andersen.

Norema Kjøkkenstudio Ski har gått fullt inn for å satse på proffsegmentet i Østfold. Ved hjelp av lånet han fikk fra FundingPartners investorer er Anders Slåtten, eier og daglig leder i iVerket AS, klar for å lansere Norges første proffsenter. Selve proffsenteret er det Anita Andersen som har stått i bresjen for.

– Vi har brukt midlene til å bygge selve proffsenteret, samt finansiere drift. I tillegg har vi jobbet med å gi ut tilbud til byggherrer og entreprenører i Østfold, forteller Slåtten.

Les også: Slik får bedriften din fleksibilitet til å vokse

Slåtten eier og leder iVerket AS som er forhandler av Norema. Han har også god støtte i det svenske Nobia-konsernet.

– Norema har en logistikk og et vareutvalg som treffer bedre behovene i proffmarkedet enn konkurrerende varemerker, mener Anders.
Proffsenteret er nettopp ment for å betjene på nyboligmarkedet per nå er avdelingen i Moss i dialog med flere store entreprenører i Østfold og de avga sin første leveranse i januar.

– Vi monterte 12 kjøkken i nye leiligheter som befinner seg i et helt nytt kvartal. I tillegg fikk vi nettopp fornyet tillit fra samme entreprenør og skal levere 23 kjøkken til et annet prosjekt, presiserer Andersen.

Bilde som viser ledelsen ved Norema Ski, Anders Slåtten og Anita Andersen

Bilde: Anders Slåtten og Anita Andersen

2019 blir vekstår

I 2017 opplevde Slåtten hele 314 % omsetningsvekst som butikksjef for Norema i Ski. Slåtten tror 2019 også bli et vekstår.

– 2018 var et år hvor vi gjorde større endringer i bedriften. Vi har konsentrert oss veldig om nysatsningen mot Proffsegmentet. I tillegg har vi gått gjennom en omstillingsprosess fra butikk kontrollert direkte av Nobia, til å bli uavhengige. Nå ligger alt til rette for et nytt år med mye vekst, fastslår Anders Slåtten.

Pukka Travels fikk også finansiering via FundingPartner. Les mer om dem i DN her.

For ham og Anita Andersen er det viktig å sikre langtidsperspektivet. Siden Proffsegmentet er såpass involvert i selve byggeprosessen, kan de fortelle at tilbudene gjerne blir gitt ut over ett år før byggingen starter.

– Det gjelder å ha is i magen. Vi har også eksterne forhold som påvirker oss, som konjunktursvingninger og markedstrenden i nyboligsalg, forteller Andersen.

Men det er ikke bare antall tilbud Slåtten og Andersen tenker på. De er også opptatte av å levere på høy kompetanse.

– Vi kunne ha spart mye arbeid på anbudsarbeidet med å kun levere på totalentreprenørenes spesifikasjoner. Derimot ser vi ofte at selve løsningene for spesifikasjonene ikke er optimale for et fungerende kjøkken som også ivaretar sluttbrukerens behov. Vi ser at entreprenørene setter enormt pris på rådgivningen vår, og opplever oss selv som et proffsenter verdig, sier Andersen.

Vekstområde i Østfold

Det er viden kjent at stadig flere pendler til Oslo. Nasjonal transportplan inkluderer utbygging av tosporsjernbane til Moss fra hovedstaden, og det nyter selskapet til Slåtten godt av.

– Vi ser at Østfold er i sterk vekst og at det satses sterkt her. Med kun en halvtimes reisetid vil det etter hvert komme flere tilflyttere, og det gir oss trygghet, påpeker Andersen.

Slåtten mener også at det kan ha vært en av grunnene til at investorene hadde troen på prosjektet hans.

– Jeg tror at investorene som valgte prosjektet vårt har god kunnskap om både bransjen og geografi. Både Moss og Ski befinner seg i vekstområder, og alle har et forhold til eiendom.

Videre forteller han at det også var riktig beslutning å velge FundingPartner som finansieringsplattform.

– Jeg prøvde først å få lån via Jæren Sparebank. De mente at ideen om nysatsningen var god, men at det lå for langt unna geografisk. Jeg prøvde også på Nordea og DNB, som mente satsingen min var god, men stilte krav til personlig garanti fordi jeg hadde for kort driftshistorikk i aksjeselskapet jeg søkte lånet på. Jeg kunne vise til et godt regnskap siden jeg tok over som butikksjef i Ski, men dette var med Nobia som eier av selskapet. På det tidspunktet hadde jeg allerede investert en del egenkapital i selve overtakelsen av butikken i Ski. Dermed valgte jeg FundingPartner etter å ha fått tilbudet deres, konkluderer Slåtten.

Illustrasjonsbilde som viser Norema Ski sine kjøkken.

Bilde: Proffsenteret i Moss er det første av sitt slag i Norge.

Tilbudsreserve på over 100 millioner

– Siden etableringen av Moss-avdelingen har vi jobbet opp en tilbudsreserve på over 100 millioner, sier Anita Andersen.

Vi er de nå 98 % sikre på å få inn en ny kunde førstkommende uke. Andersen forteller at fremgangsmåten deres har vært avgjørende. Ved å ikke ta på seg for mange oppdrag, og samtidig fokusere på å levere kvalitet og kompetanse, har de funnet balansen som følger etterspørselen.

– I 2019 håper vi at markedet går vår vei, og at vi får skrevet mange kontrakter, sier hun.

Videre ønsker de å øke bemanningen gradvis, samtidig som de passer på at kompetansenivået holdes oppe.

– Når ting først begynner å skje, skjer det mye på en gang. Nå skal montørene våre som har vært med på å bygge showroomet ut i felten. Dermed er de blitt godt kjent Norema-kjøkkener og de vil bli fulgt tett opp av montasjeleder i starten, sier Andersen.

Hun påpeker at showroomet blir elegant og vil gjenspeile deres kompetanse når det åpnes 14. februar.

– Vi får blant annet besøk av ordføreren i Moss og store entreprenører med virksomhet i området vi betjener, sier hun spent.

Les også: Slik skriver du en god lånesøknad

Innholdet på bloggen reflekterer synspunktene til enkeltpersoner som har skrevet eller kommentert i blogginnleggene, og ikke FundingPartner som selskap. Innholdet i innleggene skal hverken anses som råd eller offisielle synspunkter fra FundingPartner.

Gratis investeringsbudsjett

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få gratis investeringsbudsjett.