I april kjøpte barndomsvennene Bendik Olsen og Martin Skogvold baren Fyrhuset Kuba. Kjøpet ble delfinansiert gjennom et lån på 500 000 kroner via FundingPartner. Nå har Olsen sluttet i jobben som Business Analyst i Altia og satser for fullt.

– Jeg så at det var gode muligheter for å leve gründerdrømmen, og samtidig tjene penger på det, sier Bendik Olsen.

Han har bakgrunn som utdannet siviløkonom fra NHH, og har jobbet som revisor i PwC og Business Analyst i Altia. For halvannet år siden kjøpte han utestedet Uvisst Bar i Oslo. I april kjøpte han sitt andre utested, Fyrhuset Kuba, og sa opp fastjobben sin. Overgangen forklarer han som opplevelsesrik.

Bilde av uteserveringen til Fyrhuset Kuba på sommerstid.

Bilde: Uteservering ved Fyrhuset Kuba om sommeren.

– Ved å satse fullt gav jeg slipp på å ha drift av utesteder som en hobby, og heller fokusere på det som en bedrift, sier Olsen.
Han driver Fyrhuset Kuba sammen med Martin Skogvold, som han kjenner fra oppveksten.

– Han så at Uvisst Bar gikk bra, og ble derfor med på satsingen på Fyrhuset. Målet er etter hvert å få Martin til å si opp fulltidsjobben sin også som rørlegger, sier Olsen lattermildt.

Lurer du på hvordan du kan skaffe finansiering til bedriften din? Les hvordan her.

Vil skille seg ut i bransje preget av useriøse aktører

Bendik Olsen kjøpte Uvisst Bar mens han var på reise i Guatemala.

– Det hele var litt surrealistisk. Jeg måtte skyndte meg å finne et sted med internett, og dagen etter var jeg bareier. Først prøvde vi å få finansiering via nederlandske pensjonsfond, men der fikk vi ikke tilslag. Det endte med at jeg sammen med fire medeiere finansierte alt selv.

De fem stilte den gang som personlige garantister i en bransje der få tør å satse. Olsen ville vise at han ville være en av de seriøse aktørene.

– Jeg ønsket å vise at å satse seriøst som en bedrift i en bransje der det finnes mange useriøse aktører lønner seg, sier han.

Les også: Slik får du økt fleksibilitet til å la bedriften din vokse

– Vi vil beholde barens sjarm

Etter anskaffelsen av Fyrhuset Kuba forteller Olsen at investeringen har vist seg å være god. April viste et godt varesalg, med enda mer optimistiske utsikter videre.

– Både 1. og 17. mai viste veldig gode salgstall. Vi hadde som mål å ha uteområdet av Fyrhuset Kuba ferdig oppusset til 17. mai, hvilket vi klarte, sier Olsen.

Nå står innsiden av Fyrhuset for tur, ved å investere i shuffleboards og oppdatere interiør samt male, er planen å bevare baren fremfor å endre konseptet.

Bilde av uteserveringen til Fyrhuset Kuba på kveldstid

Bilde: Uteserveringen til Fyrhuset Kuba på kveldstid.

– Fyrhuset Kuba er en veletablert bar med en god kundemasse som gjerne kommer igjen. Stedet er mer som en kafé der folk tar med seg familien og hundene sine for å sitte ute og kose seg. Derfor er det viktig for oss å beholde barens sjarm.

Til driften av Fyrhuset Kuba har Bendik Olsen også fått med seg tidligere medarbeidere av baren. Det sier han har tilført stor merverdi, ettersom de kjenner igjen både stamgjester og kan rutinene.

– Målet videre er å bli enda mer kjent med hvordan barbransjen fungerer. Hvis vi skal fortsette å drive flere utesteder, er det også viktig at konseptene ikke kannibaliserer hverandre, sier Olsen når han forteller om det er aktuelt å drive flere utesteder med tiden.

Fikk tilbud av banker etter å ha fått tilbud fra FundingPartner

Da Olsen og Skogvold først skaffet seg Fyrhuset Kuba, ble kjøpet delfinansiert gjennom et lån fra FundingPartners investorer.

– Vi opplevde prosessen som veldig ryddig. FundingPartner kom med krav vi måtte overholde og vi fikk god oppfølging av dem. Jeg tror at dette til slutt sikret mindre økonomisk risiko for långiverne. Etter å ha fått tilbud fra FundingPartner, kom bankene inn og ville plutselig tilby oss lån, forteller Olsen.

Olsen og Skogvold endte opp med å takke nei til bankene, og sier det ikke er siste gang de søker om lån via FundingPartner.

– Jeg tror at investorene er folk som gjerne graver seg litt dypere i tallene, og ser etter gode prosjekter. I tillegg tror jeg at de setter pris på kos og hygge nå i varmere perioder, sier Olsen.

Les også: Slik skriver du en god lånesøknad

Innholdet på bloggen reflekterer synspunktene til enkeltpersoner som har skrevet eller kommentert i blogginnleggene, og ikke FundingPartner som selskap. Innholdet i innleggene skal hverken anses som råd eller offisielle synspunkter fra FundingPartner.

Gratis investeringsbudsjett

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, og få gratis investeringsbudsjett.